Energieneutraal

De woningen zijn energieneutraal. Een energieneutrale woning is een woning die met een normaal leefpatroon en normaal comfort over een heel jaar gezien evenveel energie gebruikt als dat het zelf opwekt.

Het unieke en innovatieve concept voor de plaatsing en aanvoer van lucht voor de luchtwarmtepomp zorgt voor een extra hoog rendement. De warmtepomp is gekoppeld aan de vloerverwarming, zodat er optimaal comfort ontstaat in de gehele woning. Met een dak van zonnepanelen is de zon de grootste energieleverancier. Daarnaast hebben de woningen geen gasaansluiting. Gaswinning is immers de oorzaak van de aardbevingen in de provincie Groningen. Gebruikmakend van duurzame energie is een Vitavert woning een comfortabele woning met een behaaglijk binnenklimaat.

– Slimme verwarmingsinstallatie
– Vloerverwarming
– Dak van zonnepanelen
– Behaaglijk binnenklimaat

hb-sys

“De Vitavert woning is klaar voor de toekomst, waarin energiekosten een steeds grotere component van de woonlasten vormt. “

Ook banken onderkennen het belang van langere energielasten bij de verstrekking van financiering. In bepaalde gebieden van de provincie Groningen is tevens subsidie mogelijk (verrekend in de koopsom) voor de extra getroffen maatregelen op milieu- en energieverbruik.

Voordelen:
– Energieneutraal = EPC : 0
– Lage energiekosten
– Slimme verwarmingsinstallatie
– Dak van zonnepanelen
– Behaaglijk binnenklimaat
– Klaar voor de toekomst!
3D-model INTERIEUR